Huur me in

Neem contact met me op. Dan kijken we samen wat je nodig hebt en welke rol ik daarbij kan spelen.

Mijn kracht is dat ik de brug sla tussen mens en techniek. Achter het toetsenbord de redacteur waarbij de hele organisatie over de schouder meekijkt. Aan de andere kant van het scherm de klant, een mens van vlees en bloed. En daar tussen de techniek en een leverancier. Een goede oplossing past op dit moment, in deze context, bij deze organisatie en, belangrijker nog, bij haar klanten. Voor iedere organisatie moet je de websitepuzzel weer opnieuw leggen, ook al herken je op hoofdlijnen het plaatje. Het venijn én de kracht om te excelleren zit hem in het detail.

Ik werk samen met de experts van De Staat van het Web en samen bieden we een breed palet van kennis, kunde en persoonlijkheden omdat we weten hoe complex en veelzijdig ieder webproject weer is.

Onderzoek en advies

Een website is een middel en geen doel. Maar is het doel wel duidelijk en wordt het middel goed ingezet? Wat kan of moet er beter? Hoe regel je dat?

Onderzoek staat bij mij voorop. Je maakt betere keuzes als de gegevens op tafel liggen. Je overtuigt collega’s en beslissers als je keuzes kunt onderbouwen en het geen kwestie van smaak of overtuiging is. Verschillende soorten onderzoek leveren verschillende soorten informatie op. Webstatistiek vertelt je hoe de website gebruikt wordt, maar niet waarom. Toptaken onderzoek schept duidelijkheid over waar je klanten naar op zoek zijn. ‘User testing’ helpt je bepalen of een oplossing voldoet en waar de pijnpunten in het proces zitten. Uiteindelijk maak, bewaak en rapporteer je kwaliteit door meten en verbeteren een integraal onderdeel van je contentstrategie en webgovernance te maken.

Toptaken is meer dan een gesorteerde lijst met meest gevraagde dingen. Toptaken is een methode om te prioriteren en de belangrijkste dingen het eerst en met de meeste aandacht beter te maken. Heb je de toptakengedachte eenmaal goed te pakken, dan pas je hem net zo gemakkelijk toe op een stuk tekst als een werkproces of een navigatievraagstuk. En vervolgens test je natuurlijk of het ook écht werkt!

Ik doe onderzoek en help met raad en daad je webproject op de rails te zetten.

Projectbegeleiding

Een project is teamwerk. Samen het beste uit elkaar en uit de techniek halen. Dat betekent dat opdrachtgever en leverancier nauw moeten samenwerken. Kwaliteit maken in een webproject is duizend keer een kleine beslissing nemen zonder daarbij het doel en de uitgangspunten uit het oog te verliezen. Dat kan alleen als de teamleden elkaar scherp houden. Pakken genomen besluiten toch niet goed uit, dan moet je daar op terug durven en kunnen komen. “Fail fast” is beter dan “fail big.”

Heb je iemand nodig die praktisch, betrokken en met veel technische kennis je webproject begeleid, dan vul ik graag de rol in van projectleider of product owner voor een scrum project.

Open source

Zit je met vragen over het inzetten van open source software, neem dan contact op. Open source software is gewoon software, maar als je organisatie er relatief onbekend mee is, dan zijn er vaak veel vragen. Net als bij een andere ict-opdracht is bij de keuze voor open source software goed opdrachtgeverschap de sleutel tot succes.

Ik help je met inzicht en het bepalen van de voorwaarden om kwaliteit neer te zetten met de vrijheden die open source software biedt.

Specialisme

Zoek je een specialist die toptaken in de praktijk heeft gebracht, neem dan contact met me op.

Heb je een expert op het gebied van Drupal nodig, neem dan contact met me op. Ik werk al meer dan 10 jaar met het Drupal CMS, ik ben de grondlegger van de Drupal voor gemeenten distributie en ik ken de community.